mandag 9. april 2012

Kurshelg

Denne helgen har Doris og jeg vært på kurs i Kreativ Lydighet. Kreativ lydighet er delt inn i to kategtorier; Freestyle og HTM/Heelwork to Music. Dette kurset fokuserte på Freestyle.


Freestyle er forskjellige lydighetsøvelser satt sammen til et program. Hund og fører skal sammen formidle et tema/en historie ved hjelp av koreografi, musikk og kostyme.
Det er bare fantasien som setter grenser for hva et freestyleprogram kan inneholde av øvelser, det kan f.eks være slalom mellom beina (forlengs og baklengs), Rygging (fra fører, rundt fører, ryggeslalom, mot fører), krypeøvelser, snurrer, hopp over bein, armer i forskjellige positurer osv. Øvelsene skal settes sammen slik at de flyter over i hverandre og passer i takt med musikken og førerens bevegelser.


Kurset ble arrangert av Strömstad Brukshundklubb og instruktør var den aktive freestyleutøveren, Jessica Karlgren. Jessica er autorisert dommer, er med i landslagsledelsen, deltok i Nordisk Mesterskap i mars iår og skal i mai representere Norge i VM. 


Vi var tre stykk som deltok på kurset. Det var Klara med Salukien, Faiza, og  Haglund med tolleren, Alice, og meg selv med Jack Russellen, Doris.


Doris har trent på endel freestyleøvelser og har tidligere vært på et par freestyletreninger også, men vi har aldri jobbet målbevisst opp mot å kjede de sammen til et ferdig program. Vi jobbet litt mer med det denne helgen, samt var fokuset på at føreren skulle slå ut håret litt!

Doris synes dette var veldig gøy- endelig hadde hun matmor for seg selv og kunne leke seg i treningslokalet. Hun briljerte med de øvelsene vi har trent endel på, som rygging, slalom, diverse hopp og fot på begge sider, snurrer, spinner og noen andre småtriks :)
Vi hadde også endel teori, både om freestyle som konkurranseform, generell hundetrening og innlæring av nye øvelser.

Kurset varte i seks timer på lørdag og fem timer på søndag- tiltross for intens jobbing, ville Doris trene mer!


Vi skal nok jobbe med å sette sammen øvelsene til et program, musikkvalg er allerede under vurdering og temaet blir sommer, sol og surfing- passer bra til årstiden vi er på vei inn i :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar