lørdag 15. januar 2011

Hjemmelagede knekkebrød

Skal du prøve starte det nye året med en sunn livstil?
Da vil jeg råde deg til å bake disse gode, sunne knekkebrødene! 

Oppskriften har jeg fått av min mor, og lyder som følger:
  • 3,5 dl Spelt eller grovt rugmel
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kruskakli
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje honning (blandes ut i litt varmt vann før det tilsettes det tørre)
  • 7 dl lunkent vann
Alle ingrediensene blandes,
om man mangler noe av det ovennevnte,
 kan man bytte det ut med noe annet- slik at summen av det tørre blir likt i forhold til væsken.
Man kan også bruke valnøtter, rosiner, tørket frukt eller annet du synes høres godt ut!

Legg et passe tynt lag av deigen på et brett med bakepapir.
Tykkelsen på knekkebrødet velger du selv, det blir lettere å få det helt tørt jo tynnere det er.
Man kan også lage tykkere brød, og ha det halvtørt, da blir det mer som veldig grovt brød.

Stekes på 190 grader i 10 minutter, ta deretter platen ut av ovnen,
del opp brødet i passe store biter med en pizzaskjærer.

Stekes videre i 30 minutter.

Knekkebrødene skal deretter knekkes opp og
tørkes i ovn, på 100 grader i ca 30 min,
på rist med ovnsdøren på gløtt!

For tiden er mitt favorittpålegg til disse knekkebrødene;
Bergbys søte sennep med kjøttpålegg av kylling oppå :)

Smaklig måltid!




1 kommentar:

  1. sylvia amundrødsøndag, 16 januar, 2011

    Hurra for deg som fyller ditt år :o))) gratulerer så mye med dagen din !
    Hilsen små & store på årum <3

    SvarSlett